Om mig

Precis som min beskrivning under rubriken förklarar så är jag en juriststudent i 25-års åldern som är bosatt i en större studentstad i Sverige. Bloggen kommer i första hand användas som en sorts aktiedagbok för mig, för att kunna gå tillbaka och se hur man har tänkt och tyckt tidigare. Utöver detta ser jag det som en möjlighet att utveckla min skriftliga förmåga, och om jag skulle lyckas lära någon något på köpet så är inte det helt fel det heller.

Min investeringsstrategi är en blandning av värdeinvestering och tillväxtinvesteringar. Jag handlar vanligtvis stora bolag som redan gör vinst och delar ut pengar. En hög direktavkastning är inte ett krav, men ju lägre direktavkastning desto högre krav på tillväxt har jag.

Majoriteten av insättningarna av min aktieportfölj skedde under perioden mellan gymnasiet och universitetet. Under denna period hade jag ett stort fokus på just sparande, men nu för tiden försöker jag balansera sparandet med att även leva i nuet. Med det sagt har jag som mål att spara 5 000 kr i månaden (utslaget under ett helt år).

Ingenting jag skriver, varken angående aktier eller juridik, ska ses som rekommendationer eller råd. Jag förbehåller mig även för felskrivningar eller direkt felaktiga påståenden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar